En lermaske er, som du kender en ansigtsmaske. Forskellen her er selvfølgelig blot, at masken er af ler. En lermaske bliver brugt for at opnå en smukkere, mere fugtet og renere hud. Da lermasker primært indeholder naturlige ting, så bidrager og hjælper det til en hud, som ikke efterlades fedtet eller skinnende – som nogle andre ansigtsmasker kan. 

Hvorfor er lermasker så gode?

Der er god grund til, hvordan lermasker er blevet så populære. Det er først og fremmest, fordi at det virker. Indholdet af en lermaske bidrager nemlig til produktion af sebum. Lermasken hjælper dermed ved at fjerne overskydende sebum, så der kan skabes nyt  – der bliver altså skabt en balance, ved at lermasken både bidrager til at fjerne overskydende sebum, samtidig med at den producerer nyt.

Lermasken fandt sin vej sammen med K-beauty 

Vi skal ikke langt tilbage, før lermasker slet ikke var en ting derhjemme i Danmark. Men som flere og flere koreanske hudplejeprodukter kom på det danske marked, fik folk øjnene op for den store effekt, som lermasker havde. Derfor finder du også forskellige typer af lermasker på hylderne hos din lokale hudpleje butik. Du kan både få den klassiske make, som vi kender dem fra almindelige ansigtsmasker. Her pakker du den ud og ligger “stoffet” på din ansigt som angivet. Men du finder også lermaske i tuber, som du smører på fingrene og efterfølgende påfører dit ansigt. Der er altså lermaske til forskellige behov og ønsker. Har du en fedtet hud, kan du finde lermasker, der har decideret fokus på det og dermed har tilføjet typer af ler, der kan afhjælpe dig. Har du modsat tør hud, så bør du finde lermaske, der har fokus på det og tilføjet ingredienser, der giver masser af fugt. Du kan finde lermaske til enhver type – så du bør ikke gå på kompromis, indtil du har fundet den helt perfekte. 

Anvendelse af lermasker 

Det bedste tidspunkt at bruge din lermaske på, er, når du har renset din hud og inden du påfører de beskyttende creme. Sørg for at have renset din hud helt igennem, og påfør så efterfølgende din lermaske. Alt efter hvilken lermaske du har købt, vil de oftest skulle virke i 5-10 minutter. Du bør dog tjekke dette inden på masken, hvad der anbefales. Lad den sidde og vask efterfølgende af med lunkent vand