Mange af os har prøvet at sidde på en restaurant, eller hjemme hos veninde med masser af besøgende, og man kan nærmest ikke høre, hvad man selv tænker. Det er egentlig ingen gang, fordi at folk snakker højt, men akustikken i rummet gør bare, at alt runger og larmer mere. Men der er en løsning på det, og den løsning hedder et akustikpanel

Hvad er et akustikpanel?

Et akustikpanel et et lydabsorberende panel, som bruges til at minimere baggrundsstøj, efterklang og ekko i et valgt rum. Et akustikpanel sættes altså op i et rum, hvor lyden skal forbedres. Det kan være derhjemme i stuen, så højtalerne lyder bedre eller når I har gæster og der bliver snakket og grint. Men det er ikke kun i privaten, at det kan være en nødvendighed. Det er lige så vel på restauranter, i mødelokaler eller hvis du har et musikstudie – lyden skal være i orden og det bliver det med et akustikpanel. Oftest benyttes der flere paneler for at få den fulde effekt og et smukt design. 

Skab personlighed i rummet 

Det er klart, at hvad end du vil bruge akustikpanel i dit hjem, på kontoret, restauranten eller et fjerde sted – så skal det være pænt, stilfuldt og følge din stil. Derfor vil du også oftest finde et stort udvalg af forskellige farver træ, så du ikke behøver at gå på kompromis, men den stil du ønsker. Det er nemlig vigtigt at huske på, at akustikpanelerne udadtil kommer til at vise din stil som person. Har du valgt akustikpaneler som virksomhed, så kommer det til at bidrage til jeres brand ud af til – og det er derfor mindst lige så vigtigt der, at det spiller og passer jeres ønsker. 

God lyd er vigtig for din trivsel

Man tror og ved det ikke altid, men god lyd bidrager faktisk til en bedre trivsel. De fleste af os har prøvet at træde ind i et lokale, rum, sal ect. og med det samme bliver vi næsten væltet omkuld af den høje lyd – og ikke på den gode måde. Det kan virke overvældende og har derfor allerede sat et præg på vores oplevelse. Der kan akustikpaneler netop gøre en forskel. Det kan bidrage til en god oplevelse, hvor rumklangen fra rummet ikke har udkørt dig helt efter 1-2 timer, gjort dig helt ør og træt i hovedet. Det er altså sandt, når der bliver sagt, at god lyd påvirker vores trivsel.