Når vi hører ordet “Drivhus”, så tager det oftest vores tanker hen på det helt klassisk drivhus, som vi kender stående i haven fyldt med grøntsagsplanter som: tomater, agurk og hvad vi ellers synes, kunne være sjovt at dyrke. Men sagen er den, at der faktisk findes mange flere typer af drivhuse end blot det klassiske. 

Drivhuse 

Dette er det klassiske drivhus, som vi kender det. Her er det oftest glas eller plastik, som er materialet. Her er udgangspunktet at skabe et miljø til blomster, frugt- eller grøntsagsplanter, som normalt ikke ville kunne vokse i Danmark pga. vind, vejr og sol. Glasset er lavet således, at varmen nemt kan trænge igennem og derfor bliver jord og planter varmet op. Du vil oftest føle, at det er endnu varmere og fugtigt i et drivhus ift. udenfor eller inde i dit hjem.

Pavillon drivhus

Pavillon drivhusene er primært beregnet til, at du kan sidde derude. Det primære formål er altså ikke at dyrke planter eller lignende, men at have et sted i tørvejr, hvor I kan hygge. Derfor vil designet her også forekomme anderledes og være mere stilet end et klassisk drivhus. Helt naturligt er disse også større end drivhuse, da der skal kunne være plads til både et bord, stole og nogle mennesker.

Vægdrivhus 

Et vægdrivhus kan og er en kombination af ovenstående. Det kan fås som et klassisk drivhus eller som pavillon. Det der gør, at det kan kaldes et vægdrivhus, skyldes udelukkende, at det er bygget i forlængelse med jeres hus. Det er altså bygget op af muren på jeres eget hus. 

Orangeri 

Der er lidt delte meninger om, hvad definitionen af et orangeri helt præcist er. Men som udgangspunkt er det det samme som en udestue. Forskellen er dog, at en udestue altid er en påbygning til dit hus, hvorimod et orangeri kan bygges separat og fritstående – lidt ala en pavillon. 

Der findes alt et hav af drivhuse, som du kan vælge imellem. Der er dog vigtigt, at du undersøger og gør op med dig selv, hvad du har brug for og vælger et drivhus ud fra det. Der bør ikke gåes på kompromis med noget, da det er en større investering, som vil koste både tid og penge – og vi ved alle, at skal vi have fuld glæde af det, så skal vi ikke gå på kompromis med hverken størrelse, design eller farve.