Valg af seng

Fra tid til anden, kommer der nogle af de der vigtige beslutninger. En af dem er valget af seng. Sengen er huset absolut vigtigste møbel uden sidestykke. Vi tilbringer cirka 30% af vores liv i den, og det er derfor også ekstremt vigtigt at vi sover i en seng der passer til vores krop. Lige som i alle mulige andre valg, så er det let at falde for henholdsvis laveste pris og flotteste design. Det er selvfølgelig to ganske vigtige faktorer for valg af seng, men det er langt fra de vigtigste for hvilken seng du skal vælge. Når du sover, så har du lukkede øjne, så du kan ikke se hvordan den ser ud i de fleste af de timer du bruger i den. I forhold til pris, så ved du nok allerede, at man let kan komme til at købe noget der er af så dårlig kvalitet, så man lige så godt kan smide det ud bagefter. Det er dog aldrig noget vi gør med senge, men noget som mange måske burde have gjort. Mange opdager de bare først 5 år senere, når der ryg begynder at klage. Valg af seng kan dog godt have effekter du kan mærke med det samme, og som kan have stor betydning for din dagligdag. Hvis man f.eks. ikke sover godt om natten, så har man svære ved at koncentrer sig i løbet af dagen, og på samme måde så er ens humør langt fra lige så godt.

Hvem skal vælge at købe en Kontinentalseng

I USA er kontinentalsengene vildt populære, og har næsten altid været det. Her i Danmark, virker det som om vi går i samme retning, og der bliver solgt flere og flere af dem. Det som gør kontinentalsengen lidt bedre og behageligere end mange andre senge, er det ekstra lag af madras der er i sengen. Det betyder at du har både en boxmadras, springmadras og øverst er der så en topmadras. For at få den bedst mulige kontinentalseng, så skal hver enkelt lag af madrasser selvfølgelig være af den bedste kvalitet. Skal du fokusere på nogle af dem, så er det dog vigtigste at tage et kig på hvordan springmadras og topmadras er skruet sammen, da det er dem der er tættest på din krop. I forhold til springmadrassen skal du kigge på hvilken fasthed den har, og at den har nogle gode fjedre. De bedste madrasser er ofte med enten pocketfjedre eller multipocketfjedre.

Hvis du gerne vil læse endnu mere om kontinentalsenge, og hvilke du skal købe alt efter vægt m.v., så er der her en god guide: http://www.seng.nu/bedste-kontinentalsenge/

Hvem skal vælge at købe en Boxmadras

Når jeg lige har skrevet at kontinentalsengen inkludere en boxmadras, så er det nok ingen hemlighed, at en af boxmadrassens styrker for sig selv som seng, er at den ganske enkelt er billig. Det er da også den mest populære form for seng i Danmark. Du kan købe nogle ganske fornuftige boxmadrasser, med en høj kvalitet til helt fine priser, og der er derfor gode seng også til dem som ikke har det helt store råderum til køb af den nye seng. Det skal dog pointeres at du med en boxmadras ikke slipper for at investere i en topmadras. Topmadrassen vil på sigt gøre investeringen billigere, da den beskytter boxmadrassen, men dog får også en meget bedre støtte, hvis du køber en foam memory topmadras eller en latex topmadras af rimelig kvalitet.

Hvis du gerne vil læse mere om boxmadrasser og hvilke du med fordel kan købe, så er der en god guide til valg af boxmadras her: http://www.seng.nu/bedste-boxmadras/

Hvem skal vælge at købe en Elevationsseng

Elevationssengen er lidt mere end bare en seng. Den har indbygget en motor der gør at du kan ændre position på madras, og dermed hvilken stilling du ligger/sidder i. Hvis du elsker at læse i senge, eller har investeret i fjernsyn i soveværelset, så er elevationssengen et oplagt valg. Det er dog også en rigtig god investering, hvis du har problemer med ryggen eller vand i benene. Gælder det sidstnævnte, så vil man normalt gerne have hævet benene lidt. Dette kan gøres med en pude, men den flytter sig i løbet af natten m.v. Det gør elevationen ikke.

Det er vigtigt at man har udkig på kvaliteten af madras selvfølgelig, men når du vælger elevationsseng, så er det selvfølgelig nu også vigtigt at det er en god motor. Motoren skal gerne holde mindst 10 år, så den holder lige så længe som selve sengen.

Hvis du gerne vil læse mere om elevationssenge og hvilke du med fordel kan investere i, så er der en god guide til valg elevationsseng her:

http://www.seng.nu/bedste-elevationssenge/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *