Hvad er digitaltryk?

Hvad er digitaltryk egentlig? Uden at komme ned i alt for tekniske fraser og forklaring, så er digitaltryk, kort fortalt, når noget, der er lavet digitalt, bliver trykt over på noget andet. Det er altså når noget, der er lavet eller sendt digital, skal trykkes over på noget, du fysisk kan have i hånden. Det kan f.eks. være bøger, plakater bannere, roll ups og lignende. 

Eksempler på ting, man kan lave med digitaltryk?

Dørhænger 

Har du været på hotel før, så har du helt sikkert mødt en dørhænger. Den klassiske, der hænger på håndtaget og hvor du selv kan bestemme, om du ønsker rengøring eller at sove længe. Dørhængeren er oftest lavet med en design, der indebærer noget tekst og nogle farver, der matcher hotellets. Dette er lavet digitalt og efterfølgende trykt over på dørhængeren – så det matcher designet fra dørhængeren.

Bogtryk

At sende sit manuskript til digitaltryk er også en del af processen, når du skal stå med det endelige resultat af en ny bog. Her er der specielt fokus på omslaget, som oftest indeholder et design, der matcher bogens indhold og som er lavet online ned til mindste detalje. En bog er altså trykt. 

Plakater 

Den her kan de fleste af os relatere til – nemlig en plakat. Det er vidst de færreste af os, der ikke har, eller har haft, plakater derhjemme. Desuden er det ikke kun sådanne plakater, der bliver forbundet med digitaltryk. Det er også de helt store, du ser ude, når du er til koncerter, nede i byen eller når der bliver reklameret for et nyt event. Alt sammen er lavet via digitaltryk. 

Hvorfor bruger man digitaltryk?

Som ordet så fint siger, så handler det om at sætte et digitalt aftryk. Det er derfor, de fleste får lavet noget digitalt – uanset anledning. Det er en en måde for virksomheder og privatpersoner at komme ud med lige præcis deres budskab i de farver og ord, de ønsker. Digitaltryk Odense har f.eks. sørget for, at kunne hjælpe med alt inden for både: lagerhold, logistik, grafisk design og konceptudvikling. Du behøver altså ikke være god til det hele, men kan derimod finde hjælp til det, du ønsker, så du blot skal sørge for at brande dig selv eller din virksomhed – dét du er god til! Desuden kan det være en fordel at vælge et sted med mange års erfaringer, så der er plads til sparring og mulighed for at se tidligere tryk.