Domæne på Internettet – hvordan gør jeg?

Hvor starter jeg?

Når du skal bestille et domænenavn, starter du med at tjekke om det er ledigt.
Hvis dit ønskede domæne er ledigt betaler du for det og finder et webhotel, som passer til formålet. Er planen at lave en hjemmeside uden særlig meget indhold, får du ikke brug for at købe en stor løsning. Bestil den mindste løsning de har og start derfra. De fleste hosting udbydere plejer at give dig mulighed for at opgradere, hvis dette skulle blive nødvendigt senere.

Installation af CMS

Når du har lagt dit domæne over på det webhotel, som du har bestilt, er det tid til at finde det rigtige CMS. CMS står for Content Management System og kan kaldes hjernen bag din hjemmeside. Det er også det, du skal bruge til at ændre på design og udgive indhold. Der findes en lang række CMS, som du kan installere gratis. Næsten alle hosting udbydere har gjort det super nemt for dig at få den del på plads ved at tilbyde noget, de kalder for 1-klik installation. Du skal med andre ord bare følge deres anvisninger og efter et øjeblik står din hjemmeside klar med en standard template, som du kan skifte ud efter behov. Der findes et vælg af gratis templates, der er blevet udviklet til de forskellige CMS og dem kan du frit skifte imellem. Hvis du ønsker et CMS, der kan en hel masse, skal du muligvis have penge op af lommen. Det er noget, du finder ud af løbende.

Indhold og design

Din template kommer med et design og mange gange kan du ændre på det, når du er logget ind. Det kan for den almene person virke ret uoverskueligt, men hvis du sætter lidt tid af og finder en masse information om det specífikke CMS, kan du nå langt på egen hånd. Alternativt kan du hive fat i en person, der har erfaring med det pågældende CMS og benytte vedkommende til at forme siden, som du ønsker. For hvad angår indhold er det meget simpelt. Her skriver du bare en række tekster og uploader dem til hjemmesiden i dit CMS. De første par gange skal det nok gå galt, men du lærer det lynhurtigt for repetition er nøglen til at kunne alt i livet.

Det var de tre vigtigste ting i grove træk. Start med at bestil et domæne, få lagt det over på et webhotel og find derefter et brugervenligt CMS. Så bliver det ikke meget nemmere! Hvis du ønsker at læse mere, kan du besøge http://domaeneguide.dk/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *